Με ταχύς ρυθμούς προχωρούν τα έργα εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου

3 μήνες ago
65 Views

Σύντομα το λιμάνι του Ναυπλίου θα μπορεί να φιλοξενήσει άφοβα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες στις κρουαζιέρες να επισκέπτονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την πόλη και την ευρύτερη του Δήμου περιοχή. 

Ήδη τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές εκσκαφές στον δίαυλο και στην λιμενολεκάνη, όπου διαπιστώθηκε η αναμενόμενη σκληρότητα του εδάφους και δόθηκε ήδη το πράσινο φως να αρχίσει η εκβάθυνση. 

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και δεύτερος γερανός προκειμένου το έργο να παραδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Σύμφωνα με τις μελέτες αναμένεται η λιμενολεκάνη να αποκτήσει ένα βάθος 8-10 μέτρα, ενώ το βάθος του διαύλου υπολογίζεται στα 9,5 μέτρα. 

Αναφερόμενος στην πορεία των έργων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα το Ναύπλιο θα μπορεί να φιλοξενεί για μεγαλύτερο διάστημα κρουαζιερόπλοια, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στον Δήμο Ναυπλιέων και τα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Κάναμε αγώνα δρόμου, μέσα στα τόσα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εν μέσω κρίσης κερδίζουμε ακόμα ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου μας». 

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *